Αναστολή λειτουργίας Γενικού Προξενείου Νάπολης

Αναστολή λειτουργίας Γενικού Προξενείου Νάπολης

Αρ. Πρωτ. 12695/08.03.2011

Προς Υπουργό:

- Εξωτερικών

Απαράδεκτη είναι η απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην αναστολή λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Νάπολης στην Ιταλία. Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των διπλωματικών υπηρεσιών εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης πόρων, το αρμόδιο Υπουργείο προχωρά σε αυτή την ενέργεια προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων ομογενών. Η επιζήμια απόφαση, για τον ιστορικό Ελληνισμό της Εστίας της Νάπολης και τις Ελληνόφωνες Νησίδες της Νότιας Ιταλίας, πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί.

Στα πλαίσια της εξεύρεσης πόρων, η Κυβέρνηση προχωρά σε απαράδεκτες αποφάσεις, που πλήττουν τον Ελληνισμό της Διασποράς και δημιουργούν προβλήματα στην πορεία του. Οι κρίκοι Ελληνισμού και διάδοσης του Ελληνικού πνεύματος, όχι μόνο δεν πρέπει να διαρρηγνύονται, αλλά θα πρέπει να ενισχύονται με δράσεις και πρωτοβουλίες. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Νάπολης, ανακαλώντας την απόφασή του για αναστολή λειτουργίας του  Ελληνικού Προξενείου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην ανάκληση της απόφασής του για αναστολή της λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Νάπολης και στην ενίσχυσή των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας;

Απάντηση Υπουργείου